dijous, 4 d’abril del 2019

L’Alternativa per Subirats-CUP presenta les 6 persones que encapçalaran la llista per les pròximes eleccions del maig


L’Alternativa per Subirats-CUP presenta les 6 persones que encapçalaran la llista per les pròximes eleccions del maig

Alternativa per Subirats – Cup posa rostre a les primeres sis persones de la llista. El passat divendres 22 de març, el grup APS-CUP va presentar en una assemblea oberta les sis primeres membres que formaran la llista de cara les properes municipals: encapçalat per Ramon Carbonell, el segueixen Anna Rosinés Cueto, Mònica Casas, Àlex Dorado, José Bielma i Anna Baqués. Tot i que el sistema actual de llistes demana posar noms i cognoms, l’APS-CUP es defineix com un espai assembleari i sense jerarquies on totes les militants formen part de les decisions que s’hi prenen.
Cadascuna d’elles va explicar aquest projecte que referma novament el compromís de treballar per la ciutadania, el rigor i la transparència. La Candidatura d’Unitat Popular vol fer que la presència a la institució sigui alhora testimoni de com desenvolupar una activitat política honesta, i al mateix temps, refermi el seu compromís amb la transformació social i l’alliberament nacional del país.
Així doncs, la formació independentista va expressar la possibilitat existent d’entrar a governar l’Ajuntament, i així ho va fer, exposant una sèrie de mesures concretes per cobrir la falta d’habitatge per a les més joves i les famílies, uns serveis municipals públics i de qualitat, una participació ciutadana real i un urbanisme amb perspectiva de gènere; un seguit de propostes per posar la vida al centre de la política. Es va posar un gran èmfasis en la manca de polítiques ecològiques dels darrers anys, i en la necessitat de més polítiques que reforcin la transició energètica. Totes van remarcar la importància de teixir aquestes mesures des d’una perspectiva feminista, en tan que és l’impuls vital pel canvi social. A mode de conclusió, per APS-CUP l’objectiu és guanyar en sobiranies i vides dignes.

QUI SOM?

1.- Ramon Carbonell Baqués. 41 anys. Pare. Casat. Llicenciat en Ciències Ambientals, especialitzat de gestió municipal. Actualment treballa com a tècnic del Servei de Jardineria del CET Nou Verd. Milita a l’assemblea local de la CUP des del 2011; va ser regidor i conseller comarcal. És soci del Centre Agrícola de Sant Pau, CESUB, GECASP, Dracs, diables i timbalers de Sant Pau, forma part del grup de grallers de la bacaina, Amics de Puerto Cabezas, ACAPS WIlaia Alt Penedès i Òmnium. Aficionat a l’excursionisme.

2.- Anna Rosinés Cueto. 30 anys. Llicenciada en Química. Actualment treballa com a tècnica de laboratori i I+D i és professora de reforç de ciències a una acadèmia. Està estudiant el Màster de Professorat de Secundària i Batxillerat. Membre fundadora de l’Assemblea Feminista de Subirats també ha militat a l’Assemblea de Joves de Subirats, ARRAN Subirats, Endavant Penedès i CDR Subirats. És sòcia de l’Associació d'Amics per la Defensa d'Animals del Penedès, d’Òmnium Cultural i del Centre Agrícola de Sant Pau. És guitarrista d’un grup local de música punk i aficionada a les sales d’escapisme. Li agrada el cinema independent i caminar per la muntanya. 

3.- Mònica Casas Ros. 24 anys. Actualment està estudiant l'últim curs del grau d'Infermeria. Ha estat monitora i directora de lleure a l'Esplai Sol Naixent i participa activament en diverses entitats de folkore i joventut del poble d'Ordal. Va formar part de l'Assemblea Feminista de Subirats. Aficionada als llibres i als jocs de taula. Li agrada gaudir de la natura i la cultura.

4.- Àlex Dorado i Dorado. 42 anys. Pare primerenc des de l'any 2018. És diplomat en Educació social i magíster en estudis feministes de la diferència sexual. Actualment treballa al CAI Josep Reventós d'Ordal amb menors migrants sense referents familiars a Catalunya però el gruix de la seva trajectòria professional l'ha dedicat a l'acompanyament de dones que han patit violències masclistes. Ha participat en lluites socials mitjançant l'activisme de carrer i el sindicalisme. Actualment forma part del CDR de Subirats. És un apassionat del cinema amb ritme lent, de la literatura que toca l'ànima, de cultivar la terra, de la muntanya i dels països balcànics.

5.- Jose Antonio Bielma Mula, pensionista. Va treballar durant més de 40 anys com a professor de seguretat viària. Actualment i, gràcies a un infart, pot dedicar-se a jornada complerta a la seva passió: escriure, dirigir i interpretar teatre d'aficionats. Les seves altres passions són la lectura i el cinema. Va militar de jove al PSUC.

6- Anna Baqués Capellades. 41 anys. Tècnica especialista en Jardineria, professió a la que es va dedicar als inicis de la trajectòria professional i en la que va muntar una petita empresa, vivint fora del Penedès. Va estudiar Viticultura i Enologia, professió a la que es dedica actualment i que li ha permès viatjar i conèixer altres indrets del món. Amb la seva formació molt lligada a la terra i a l’entorn mostra una estima pel territori i la naturalesa. Consumidora de proximitat, productes ecològics i de cooperatives sempre que pot. Va créixer amb l’esplai Els Cargols i també com a jugadora del Bàsquet Subirats. És sòcia del Centre Agrícola de Sant Pau. Vinculada a l’assemblea local de la CUP militant-hi des dels seus inicis és regidora i també consellera comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada