dimarts, 23 de juliol del 2019

RECLAMEM MESURES DAVANT LA PROPERA OBERTURA DE LA VARIANT DE VALLIRANA.


Arran d’un accident on va morir una veïna de Sant Pau d’Ordal i una altre persona va quedar greument ferida, veïns i veïnes de Subirats van mobilitzar-ser i van recollir signatures sota el lema “No esperem promeses, volem solucions, ara!”.

En aquell moment, davant l’aparició de notícies els mitjans comarcals i la mobilització el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va instar al Ministeri de Foment a millorar l’encreuament de la N-340 a Subirats i altres punts dels municipis de Sant Cugat i Avinyonet. Al mateix temps, els alcaldes i alcaldessa d’Avinyonet del Penedès, Sant Cugat i Subirats es reunien a la Delegació del Govern de l’Estat amb representants de la Direcció General de Carreteres. L’aleshores diputada i ministra del PP, Dolors Montserrat, va assegurar que estava tot previst perquè s’iniciessin els tràmits i comencessin les obres a principis del 2018.

Estem al segon semestre del 2019 i tot segueix igual. Durant aquest temps des de l’APS-CUP hem dirigit diferents preguntes als plens de l’Ajuntament sobre la previsió d’inici i en cap cas s’ha pogut concretar res ni en cap cas establir cap termini. 

Davant la imminent obertura de la variant de Vallirana volem fer públic de nou la preocupació per les mancances de seguretat en les travesseres urbanes i les cruïlles d’accés als nuclis del municipi. Tot i que no es disposen de dades ni estudis coneguts, és més que probable que l’obertura de la variant comporti un augment del trànsit en aquesta via, especialment de vehicles pesants, com a alternativa de pas dels peatges de l’AP-7.

Per això reclamem:

  1. Transparència: que es facin públics des d’aquest moment els projectes i els terminis previstos, així com l’impacte previst de l’obertura de la nova variant en el trànsit.
  2. Urgència: Que s’avanci al màxim possible l’execució dels projectes de millora previstos, entre ells la rotonda de Subirats, posant un termini de 4 mesos.
  3. La limitació de pas als vehicles pesants en trànsit entre Vilafranca i Molins de Rei, igual que s’ha fet entre Vilafranca i Altafulla des del moment que s’obri la variant.
  4. Millores de seguretat a totes les cruïlles, les travesseres urbanes, com un pas de vianants amb semàfor al nucli de Cantallops, l’accés a Cantallops, el Pago, al camí de Can Rovira o a Can Revella.
  5. Millores de seguretat per bicicletes, especialment en el tram entre el Pago i el Port d’Ordal.
  6. Les rotondes d’Avinyonet del Penedès i Sant Cugat Sesgarrigues.
  7. Una línia de transport públic que uneixi de forma regular Molins de Rei i Vilafranca amb diferents parades al llarg de la carretera, reduint així la necessitat de transport privat i facilitant la mobilitat i interconnexió entre els nuclis urbans d’aquest eix.



Animem també als veïns i veïnes i a les organitzacions de Subirats i dels municipis veïns afectats pel pas de la N-340 a sumar-se a aquestes demandes i fer pressió per aconseguir transformar la carretera en un eix de comunicació i oportunitat en comptes d’una amenaça per la vida.

Alternativa per Subirats - CUP, Subirats, Països Catalans, 12 de juliol de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada