dimecres, 21 de setembre del 2011

NI L’ESTELADA NI AUDIÈNCIA PÚBLICA sobre el POUM

L'APS-CUP al Ple (18-09-2011)


El Ple de l’Ajuntament rebutja les dues mocions presentades per l’APS-CUP. La primera moció que es va defensar exposava que el procés de participació ciutadana del POUM havia estat deficient i es demanava que prèviament a l’aprovació inicial es convoqués una Audiència Pública per informar als veïns de la situació actual, dos anys després de la seva aprovació inicial. 

Tot i que es va enviar el document amb una setmana d’antel·lació, l’APS-CUP no vam rebre cap comentari al respecte i tots els grups presentes CiU, PSC i ERC, van mostrar-se  en desacord a un preàmbul que criticava la forma com s’havia portat la redacció del POUM. Ara bé, cap grup va plantejar que es modifiqués els punts on no estaven d’acord i esperaven que retiréssim la moció.

El que més preocupa és que cap dels partits va defensar que es purgués fer una Audiència Pública, un acte en què el govern municipal explica directament als veïns l’acció del govern en un tema concret i en el qual els veïns poden intervenir i preguntar directament. El mateix reglament de participa ciutadana ens diu que s’ha de convocar com a mínim una audiència cada 2 anys però sembla que no interessa. Només es van plantejar problemes i el que va quedar clar és que l’unic que havien fet era trobar arguments perquè la moció no prosperés. 

Si haguéssim vist la més mínima voluntat d’aprovar la moció, ens haguéssim plantejat de retirar-la per millorar el redactat, hi presentar-la més endavant. Però el discurs va ser del tot destructiu i cap dels partits presents va mostrar cap tipus d’interés en fer un acte d’informació i participació directe dels veïns. 

Sobre la moció de l’Estelada, l’excusa del govern (CiU i PSC) va ser que hi havia moltes estelades i que l’estandard de l’Estatut és la senyera, que és el símbol de concens. Es va dir que quan hi hagi un consens i el parlament aprovi l’estalada coma símbol de la independència dels catalans ja es penjaria. 
Vam defensar que a Subirats ja s’ha demostrat que hi ha un sentiment independentista majoritari i que recolliriem signatures per demostrar-ho. L’alcalde va respondre que si portàvem un gruix important de firmes penjaria l’estelada.

ERC hi va votar a favor, tot i que no va fer cap esforç per defensar la moció davant dels altres partits, només van dir estar-hi d'acord.  CiU i PSC van votar-hi en contra.

Altres mocions que es van presentar van ser a favor del català a l’escola, en defensa de la sanitat pública (ERC) i una moció d’urgència per demanar un canvi en la legislació per tal de posar fi la bonificació fiscal de les concessions de les autopistes.


S’APROVA LA LICITACIÓ DE DIFERENTS PROJECTES I UNA CLASSIFIACIÓ D’UNS TERRENYS PER EQUIPAMENTS ESPORTIUS A CA L’AVI

Es tiren endavant els tràmits per les obres del cementiri de Sant Pau, el camí de Can Pinya a Casablanca i el Camp de Gespa de Sant Pau d’Ordal.

En els dos primers projectes vam votar a favor i en el projecte del Camp de Gespa ens vam abstenir, en desacord amb diferents punts i especialment amb el cost que suposa, especialment en un moment que tenim un endeutement que segons el regidor d’hisenda és del 44%.




Documents:


- Moció Audiència Publica sobre el POUM
- Moció Estelada al Bacló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada